Æbletærte med kanel
·
Tærter· Kageliv by Nannabroe

Det er efterår, og det betyder tærte – hvertfald hjemme hos mig! Og hvad er bedre end en god, sprød og sød æbletærte? Tærten er simpel at lave og så smager den bare SÅ godt! Æblerne er i sæson lige nu, så det er perfekt at købe nogle gode danske æbler, som kan fikse en simpel tærte op. Frugt er sundt – så det må tærten jo næsten også være?! Toppen af tærten er tildækket med små hjerter, hvilket giver et flot mønster – så hvad taler ikke for at lave en god kage??!
Ingredienser til æbletærte med kanel:
Mørdej:
- 300 g mel
- 100 g rørsukker
- 200 g smør
- 1 tsk vanilje paste
- 1 æggeblomme
Andet:
- 2 spsk rørsukker
- 1 tsk kanel
- Æggehvide til pensling af mørdej
- 2-3 store danske æbler
Fremgangsmåde:
- Bland mel, rørsukker og smør til en smuldret masse.
- Tilsæt nu vaniljepaste og æggeblommen.
- Bland massen til en blød fast masse, uden at ælte den for meget. Kun lige til den har samlet sig.
- Sæt mørdejen på køl i 30 minutter – så den sætter sig.
- Imens skrælles æbler og skæres i tynde både.
- Mørdejen tages ud fra køl, og rulles mellem to stykker bagepapir til ca. 0,5 cm tykkelse.
- Mørdejen presses i en ønsket tærteform – både kanter og bund. Min var ca. 20 cm i diameter.
- Æblerne placeres rundt i formen, tildækket hele bunden.
- Rul den resterende mørdej til tynd dej som før, og udstik hjerter (f.eks. fra Frøken fryd’s webshop) eller andre slags små udstikkere, der kan placeres på tærten.
- Pensel tærten med æggehvide og drys med en blanding af sukker/kanel på hele tærten.
- Bag tærten ved 175 grader i ca. 25-30 minutter – til gylden.
- Lad tærten køle lidt af og server med cremefraise eller flødeskum.
Velbekomme!
Hvis du også godt kan lide tærter, så skal du prøve denne blåbærtærte med mascarponecreme.
Og Hey! Følg gerne bloggen oppe i hjørnet på den grønne knap FØLG BLOG – så er du sikker på at du ikke går glip af nogle opskrifter!
Ingen kommentarer endnu