Brownie med karamelchokolade

Pærekage med marcipan og nutella frosting

Pærekage

Pærekage tænker du? Måske du kender til desserten “Pære belle helene” – du ved desserten med pære og chokolade? Ja forestil dig så den dessert i en kage og så har du smagen på denne lækre kage! Indeni kagen er der fyldt med pærestykker og marcipanstykker som giver en ekstra luksus konsistens. Som midte og top på kagen er der den blødeste og mest syndige nutella frosting. For mig er det den bedste frosting jeg både har lavet og smagt. Men hvem kan ikke også lide nutella? For mig er dette en perfekt kage til eftermiddagskaffen, der kun kan bringe smil frem hos dine gæster.

 

Ingredienser til pærekage med marcipan og nutella frosting:

(8-10 personer  i 16 cm springform)

Pærekage: 

  • 4 æg
  • 250 g sukker
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 100 g smeltet smør
  • 200 g mel
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 nip salt
  • 250 g pære hakket i tern
  • 170 g marcipan hakket i tern

Nutella frosting: 

  • 300 g blødt smør (stuetemperatur)
  • 300 g flormelis
  • 2 spsk kakao
  • 2 spsk nutella med top

Fremgangsmåde til pærekage med marcipan og nutella frosting:

Pærekage:

  1. Pisk æg, vaniljesukker og sukker til en luftig æggesnaps
  2. I en gryde smeltes smør
  3. Vend smør i æggesnapsen
  4. I en anden skål blandes mel, bagepulver og salt
  5. Det tørre blandes i æggesnapsen og vendes forsigtigt rundt til melet er blandet med æggesnapsen
  6. Pære og marcipan hakkes i små tern og vendes i kagedejen
  7. Beklæd en 16 cm springform med bagepapir i bunden
  8. Hæld kagedejen i springformen
  9. Bag pærekagen ved 175 grader varmluft i 50-60 minutter – til gylden (stik eventuel med en tynd nål, for at se om der hænger dej ved)
  10. Afkøl pærekagen helt inden den flækkes på midten
  11. Når pærekagen er afkølet helt laves nutella frostingen

Nutella frosting og samling af kage: 

  1. Pisk den stuetempereret smør til en blød masse
  2. Tilsæt flormelis lidt af gangen og pisk til en luftig frosting (tager ca. 3-5 minutter)
  3. Til sidst piskes nutella og kakao i frostingen så du får en blød og lysebrun nutella frosting
  4. Kom nutella frostingen på sprøjtepose med tyl
  5. Flæk din pærekage på midten og sprøjt dutter af nutella frosting på bunden
  6. Placer toppen af din pærekage og gentag med nutella frosting dutter
  7. Pynt med frisk pære
  8. Sæt eventuelt kagen på køl i 10-20 minutter, så frostingen sætter sig let, og kagen derved bliver lettere at skære uden at frostingen flyder helt ud
  9. Velbekomme!

 

Synes du at pærekage lyder lækkert? Så skal du prøve denne lækre pærekage med hvid chokoladecremeux!

Og husk nu at følge mig og bloggen oppe i hjørnet på den grønne knap eller på Instagram @Nannabroe!

Pærekage img_7674 img_7676

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Brownie med karamelchokolade