Mandeltærte med jordbærchokolade

Små cheesecakes med cookiebund og chokolade

Små cheesecakes

Er der en dessert jeg elsker, så er det bagt cheesecake. Jeg kan derudover godt lide ting i små størrelser og tænkte derfor små cheesecakes kunne blive et hit! Og det blev det. Opskriften på disse lækre små cheesecake på en cookiebund er helt sikkert allerede en favorit herhjemme. Det bliver ikke en lettere dessert, da den nemt kan laves dagen før, den skal serveres. Bagt cheesecake? Jeps, det er ikke så svært, som det lyder. Lav blot massen, bag dem i ca. 20 minutter til de er faste i konsistensen og sæt dem herefter på køl – og vupti så har du nogle vildt lækre små cheesecakes dine gæster vil elske.

Disse små cheesecakes er simple at lave og kræver ikke nogen fancy form udover en muffinform, så alle kan lave dem! To dele, en cookiedej og en cheesecakedej og lidt chokolade på toppen – hvem siger nej til det? Ik mig, jeg har allerede planlagt at bage dem igen. Her er opskriften, hvis du også skulle få lyst til små cheesecakes.

Ingredienser til små cheesecakes med cookiebund og chokolade:

(9 stk. små cheesecakes)

Cookiebund:

  • 70 g smør
  • 75 g brun farin
  • 15 g hvid sukker
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 1/2 æg
  • 1/2 tsk natron
  • 1 nip salt
  • 110 g mel
  • 30 g hvid chokolade
  • 30 g mørk chokolade

Cheesecake fyld:

  • 200 g neutral flødeost (Jeg brugte en pakke neutral philadelphia)
  • 30 g sukker
  • 1 æg

Chokolade:

  • 100 g mørk chokolade (55 %)
  • 10 g smør

 

Fremgangsmåde til små cheesecakes med cookiebund og chokolade:

Cookiebund:

  1. Smelt smør i en gryde
  2. Pisk smør, sukker, brun farin og vaniljesukker til en lysere masse
  3. Tilsæt æg og pisk videre til det opnår en lys og luftig masse
  4. I en anden skål blandes de resterende tørre ting, natron, mel og salt
  5. Vend det tørre i det våde og rør rundt til massen er samlet
  6. Vend tilsidst chokoladen i cookiedejen
  7. Fordel dejen i små muffinforme (Som gerne står i en stabil bage muffinform af metal el. lign)
  8. Bag cookiedejen i ovnen ved 190 grader i 5-7 minutter – til de er let gyldne
  9. Imens laves cheesecake massen

Cheesecake masse:

  1. Bland flødeost og sukker og rør rundt
  2. Tilsæt ægget og pisk rundt til en ensartet masse
  3. Fordel cheesecakemassen oven på de varme cookiebunde
  4. Sæt de små cheesecakes i ovnen igen men på 150 grader 
  5. Bag de små cheesecakes i ca. 20 minutter – til de netop har sat sig
  6. OBS: Cookiebunden vil gerne begynde at hæve op i cheesecakemassen, men bevar blot roen, cookien falder sammen igen når den kommer til afkøling og der vil danne sig et lille hul, hvor chokoladen netop skal være i
  7. Når de små cheesecakes er bagt sættes de på køl i minimum 2-3 timer, gerne natten over

Chokoladetopping:

  1. Når de små cheesecakes er afkølet helt, smeltes chokoladen med smør i et en skål over vandbad
  2. Fordel chokoladen i midten af cheesecaken og sæt dem igen på køl til chokoladen er størknet
  3. Pynt de små cheesecakes som ønsket (jeg har brugt rød skovsyre, guldstøv og små chokoladekugler)
  4. Server enten de små cheesecakes med form eller befri dem fra formen inden servering

Velbekomme!

 

Hvis du også elsker cheesecakes lige så meget som mig, så skal du prøve denne lækre cheesecake eller denne chokolade cheesecake.

img_7798 img_7799 img_7800

6 kommentarer

  • Louise

    Hej. Har du nogen ideer til at skifte chokoladen ud med bær?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Hej 🙂 det tror jeg sagtens du kan. Du kan evt lave en kompot/grød, og komme husblas is. Se evt mine små cheesecakes med jordbær /rabarber 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Louise

    Hej. Tror du at man kan bytte chokoladen ud med noget frugt?

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Line

    Hvis man vil lave én stor kage, hvilken størrelse springform passer mængden så til? 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Mandeltærte med jordbærchokolade