Hjemmelavet koldskål

Bagt grød med rabarber og jordbær

Bagt grød

Morgenmaden er for mig et vigtigt måltid, som danner bund til resten af dagen. Hvis ikke jeg får en god morgenmad, føler jeg at resten af dagen bliver mindre god og jeg kan komme til at snacke i alt for meget, end hvis jeg spiser en god morgenmad fra start. Denne morgenmad i form af bagt grød er perfekt at lave til den lækre brunch eller til weekenden hvor du skal forkæles lidt ekstra. Denne bagte grød er lavet med banan og æg, hvilket giver en ekstra sødme til grøden og de friske rabarber. Hvis du ønsker den endnu mere sød, kan du tilsætte lidt honning til rabarberne i bunden af dit fad. Så hvis du skal gøre din morgen ekstra sød, så vil jeg anbefale en bagt grød som denne! Og nu når rabarberne fylder alle butikkerne og bedene i havene, hvorfor så ikke få brugt nogle af alle de skønne rabarber? Jeg elsker rabarber og det giver en dejlig sommerstemning. Men nu til opskriften!

 

Ingredienser til bagt grød med rabarber og jordbær:

( 2 personer)

  • 80 g friske rabarber
  • 45 g friske jordbær
  • 1 banan
  • 1 æg
  • 1,5 dl grovvalsede havregryn
  • 1 spsk chiafrø
  • 1 spsk kokosmel
  • 10 g mandler
  • 1,5 dl mælk
  • Skyr til topping

Fremgangsmåde til bagt grød:

  1. Hak rabarber og jordbær fint og kom dem i det ønskede fad, som kan gå i ovnen
  2. Hak mandlerne og drys dem udover rabarberne og jordbær
  3. I en skål piskes bananen til mos hvorefter ægget røres i
  4. Herefter tilsættes havregryn, chiafrø, kokosmel
  5. Til sidst røres mælk i grødblandingen
  6. Hæld grødblandingen over frugten i fadet
  7. Bag grødblandingen i ovnen ved 180 grader i 20-25 minutter til den har sat sig
  8. Server med frisk skyr eller yoghurt

Velbekomme!

Hvis du søger anden form for morgenmad, eller morgenmad til brunchbordet, så søg under feltet “Morgenmad” – her finder du forskellige forslag til søde treats og sunde morgenmadsalternativer.

Bagt-grød img_7921 img_7922

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hjemmelavet koldskål