Grove kammerjunkere med lime

Rabarber blondie med marengs

img_5607

Solen skinner og det er tid til en god, saftig rabarber blondie! Denne kage er nem og smager så afsindig godt! Kagen er toppet med en luftig marengs med hindbær. Jeg elsker denne tid på året, hvor rabarber er friske og nemme at bruge i madlavningen. Denne kage er perfekt til en god eftermiddagskage, dessert eller når du bare lige har lyst. Denne rabarber blondie med fyldt med hvid chokolade, hvilket gør den ekstra blød og svampet! Prøv den, både dig og din familie vil elske den!

 

Ingredienser til rabarber blondie:

(Rund kageform diameter 20,3 cm)

Kagedej:

  • 3 æg
  • 100 g sukker
  • 80 g brun farin
  • 1 tsk vanilje
  • 160 g mel
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 nip salt
  • 1/2 dl fløde
  • 235 g smør
  • 250 g rabarber (skåret i tern)
  • 100 g hvid chokolade (hakket)

Marengs:

  • 140 g sukker
  • 3 æggehvider
  • Frysetørret hindbær efter smag

Fremgangsmåde til rabarber blondie :

Rabarber blondie:

  1. Tænd ovnen på alm luft 190 grader.
  2. Pisk sukker til en luftig masse.
  3. I mellemtiden smelt smør og fløde i en gryde og stil til afkøling.
  4. I en skål blandes mel, bagepulver, salt og vaniljesukker sammen.
  5. Bland den afkølede smør i æggemassen.
  6. Si herefter melblandingen i æggemassen, så melet bliver samlet i dejen.
  7. Tilsæt til sidst rabarber og hvid chokolade.
  8. Smør den ønskede form med smør, og drys med mel.
  9. Bag kagen i ovnen i 20-25 minutter. Den må gerne være lidt løs i midten, da den ikke skal blive tør.
  10. Afkøl kagen inden pyntning.

Marengs:

  1. Pisk sukker og æggehvider til de er helt faste.
  2. Tilsæt evt. frysetørret hindbær.
  3. Kom på sprøjtepose med tyl, eller uden, og fordel på kagen.
  4. Server med det samme!

Velbekomme!

Og Hey! Følg gerne bloggen oppe i hjørnet på den grønne knap FØLG BLOG – så er du sikker på at du ikke går glip af nogle opskrifter!

img_5604 img_5606 img_5605 img_5608

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Grove kammerjunkere med lime