Squashkage med hvid chokolademousse - sæsonfavorit

Sundere snickers med mørk chokolade

Er du også en af dem der kan spise en snickers i ny og næ, måske lidt for ofte? Så skal du se med her! Jeg har nemlig lavet en opskrift på sundere snickers, som du kan spise med lidt bedre samvittighed. Disse snickers er lavet på en havregryn og mandelbund, ovenpå en sundere karamel lavet på dadler og peanuts – toppet med et lag mørk chokolade. What’s not to like? Her er opskriften som altså ikke ret lang tid at sammensætte. MUMS!

 

Ingredienser til sundere snickers med mørk chokolade:

(ca. 30 små sundere snickers)

Bund:

  • 100 g grovvalsede havregryn
  • 100 g mandler
  • 50 g kokosolie
  • 25 g honning

Karamel:

  • 450 g udstenet dadler
  • 25 g kokosolie
  • 25 g mandler
  • 75 g saltet peanuts

Top:

  • 200 g mørk chokolade (60-75 %)
  • 20 g saltede peanuts til toppen

 

Fremgangsmåde til sundere snickers med mørk chokolade:

Bund:

  1. Blend havregryn, mandler, kokosolie og honning til en let smuldret masse, der kan presses sammen
  2. Beklæd den ønskede form (ca. 20×20) med bagepapir, og pres massen i denne
  3. Sæt herefter bunden på køl, mens karamellen laves

Karamel:

  1. Blend dadler og kokosolie sammen til en blød konsistens
  2. Tilsæt herefter mandler og blend til de næsten er blendet ud i massen
  3. Tilsæt herefter peanuts og blend til der stadig er stykker af peanuts tilbage
  4. Kom herefter karamellen over den faste bund
  5. Sæt herefter bund og karamel tilbage på køl i en times tid

Topping:

  1. Smelt den mørke (hakkede) chokolade i en skål i mikroovnen
  2. Fordel chokoladen over karamelmassen og drys med peanuts
  3. Chokoladen skal netop lige sætte sig, hvorefter du skærer små snickers stykker ud
  4. Hvis du venter for længe, vil chokoladen størkne for meget, og chokoladen vil knække (ikke at det smager dårligt, men det er bare flottest med hel chokolade)
  5. Opbevar stykkerne på køl indtil de skal spises

Velbekomme!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Squashkage med hvid chokolademousse - sæsonfavorit