Grove chokoladeboller

Kanelsnurrer med marcipan

img_5086

For mig er kanelsnurrer noget man kan spise året rundt. Den smager godt til formiddag, eftermiddags og aftenkaffe, eller bare hele tiden! For mig er det vigtigt det smager godt til af kanel og for lige at toppe den, har jeg tilføjet marcipan til remoncen – hvilket bestemt ikke gør den dårligere!! Prøv den, hvis du er lige så vild med kanelsnegle eller kanelsnurrer som jeg!

 

Ingredienser til kanelsnurrer med marcipan:

(20 stk. mellem størrelse kanelsnurrer)

Dej:

  • 50 g gær
  • 5 dl sødmælk
  • 1 tsk kardemomme
  • 1,5 tsk salt
  • 100 g smør
  • 3 spsk sukker
  • 1 tsk kanel
  • 1 æg
  • 900 g mel
  • Æg til pensling

Remonce:

  • 155 g brun farin
  • 50g  sukker
  • 2,5 spsk kanel
  • 200 g blødt smør
  • 75 g revet marcipan
  • 1 spsk mel

Fremgangsmåde til kanelsnurrer med marcipan:

Dej:

  1. Smelt smør og tilsæt mælken – lad den blive fingervarm.
  2. Kom mælken i en skål, og opløs gæren heri.
  3. Tilsæt nu sukker, salt, kardemomme, kanel og æg  – rør rundt.
  4. Tilsæt nu melet lidt af gangen og rør det godt rundt til en blød dej. (Hvis du har en røremaskine, lad så gerne dejen røre i 5-10 minutter.)
  5. Lad nu dejen hæve i 1,5 time ved stuetemperatur og lav remonce.

Remonce: 

  1. Riv marcipan i en skål.
  2. Tilsæt blødt smør, sukker og kanel, og rør rundt til en ens masse. ( Her er det vigtigt at du ikke pisker passen, da dette kan medføre, at remoncen flyder meget ud under bagningen)

Samlig og bagning af snurrer: 

  1. Del dejen i to dele.
  2. Rul dejen ud på et meldrysset bord til en rektangel på ca. ½-1 cm tykkelse.
  3. Smør remoncen ud på hele fladen.
  4. Fold nu dejen 1/3 ind på midten, og fold den resterende del ind over, så det bliver i 3 lag.
  5. Sær dejen ud i strimler på den korte side.
  6. Tag fat i hver ende og snur rundt omkring fingrene til du danner en snurrer.
  7. Gentag med resten af dejen. (Hvis ikke du vil have dem til snurrer, kan du gøre det på den almindelige måde)
  8. Sæt nu på plade og lad kanelsnurrerne hæve i 50 minutter.
  9. Bag herefter kanelsnurrerne i ca. 15 minutter ved 200 grader.
  10. Pynt eventuelt med glasur og nyd til en god kop kaffe!

Velbekomme!

Hvis du kan lide disse kanelsnurrer, så skal du også prøve opskriften på nogle lækre chokoladesnegle med marcipan!

Og Hey! Følg gerne bloggen oppe i hjørnet på den grønne knap FØLG BLOG – så er du sikker på at du ikke går glip af nogle opskrifter!

img_5087

2 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Grove chokoladeboller