Koldthævede boller med manitoba mel
Hvad er bedre, på en weekends morgen, end at få nybagte boller? En sprød og saftig en af slagsen? Disse koldthævede boller er der kræset ekstra meget om og indeholder ikke engang surdej! Tænk en så god bolle uden surdej! Disse boller indeholder manitoba mel, hvilket giver en ekstra sprød krumme og saftigt indre! Dejen kan laves aftenen før du skal bruge dem, og så skal dejen ellers bare passe sig selv på køl natten over. Hvor nemt er det lige? Er du klar til at få lækre nybagte boller i morgen? Her er opskriften:
Ingredienser til koldthævede boller med manitoba mel:
(12 boller)
- 5 1/2 dl lunken vand
- 25 g gær
- 3 tsk salt
- 1/2 dl tykmælk eller andet surmælksprodukt
- 400 g manitobamel (Finax)
- 50 g ølandshvedemel (Finax)
- 300 g hvedemel
- Mel til at hælde dejen ud på bordet
Fremgangsmåde til koldthævede boller:
- Opløs gær i vand sammen med salt
- Tilsæt tykmælk og rør rundt
- Tilsæt manitoba mel, ølandshvedemel og halvdelen af hvedemelet
- Lad dejen ælte ved mellem hastighed i 5 minutter hvorefter det resterende mel tilsættes og der æltes videre i yderligere 10-15 minutter til at dejen begynder at trække “tråde”
- Dejen er klistret og må gerne ende med at trække tråde når du rør i den og så er den klar
- Sæt nu dejen i køleskabet natten over
- Dagen efter tages dejen fra køl
- Dejen foldes forsigtigt med en dejskraber i skålen, lidt dej af gangen
- Lad nu dejen stå en times tid på køkkenbordet
- Opvarm en ovn med bagesten på 250 grader varmluft
- Hæld dejen ud på et meldrysset bord og skær ønskede stykker af dejen
- Du vil se hvorfor det kræver lidt mel, da dejen er meget klistret
- Skru ovnen ned på 225 grader varmluft
- Kom dejstykkerne på bagepapir og løft dem ind på bagepladen med bagepapiret under hele bagningen
- Lad bollerne bage i 15-18 minutter til de er gyldne og sprøde
- Lad bollerne afkøle en smule inden du skærer dem op
Velbekomme!
Har du brug for en lækker marmelade til bollerne? Så se med her:
Og Hey! Følg gerne bloggen oppe i hjørnet på den grønne knap FØLG BLOG – så er du sikker på at du ikke går glip af nogle opskrifter!
// Reklame for Finax//
Ingen kommentarer endnu