Jordbærsnitter
Jeg kan virkelig godt lide hindbærsnitter, men for at prøve noget nyt, brugte jeg jordbærmarmelade i stedet – derfor jordbærsnitter. Man kan jo kombinere det med hvilken som helst marmelade, men jordbær er virkelig også godt!
Ingredienser:
Stor portion (30-40 stk små jordbærsnitter)
- 300 g hvedemel
- 100 g flormelis
- 150 g blødt smør skåret i tern
- 1 æg
- 1 tsk vanilje pulver
- Jordbærmarmelade
- Flormelis til glasur
Fremgangsmåde:
Mørdej:
- Bland mel, flormelis og vaniljepulver.
- Tilsæt herefter smør og bland det til en smuldret masse.
- Tilsæt så ægget og rør rundt kun til det lige har samlet sig.
- Læg nu mørdejen på køl i 1/2 – 1 time, så er den lettere at arbejde med.
Udrulning, bagning og samling:
- Tag mørdejen ud af køleskabet, og læg den på et meldrysset bord.
- Rul den ud til ønsket tykkelse (jeg kan godt lide en tynd sprød snitte – ca. 3 mm ubagt)
- Udstik mørdejen i ønskede forme, eller lav den til store aflange stænger. (jeg brugte en lille blomsterform)
- Bag mørdejen ved 200 grader i ca. 10 minutter eller til gyldne.
- Så snart du har taget den bagte “småkage” ud, så samler du to med jordbærmarmelade imellem. Varmen får sukkeret til at smelte for dernæst at størkne som lim.
Pynt:
- Bland flormelis med vand til en tyk glasur.
- Sprøjt eller smør glasur ud på hver jordbærsnitte, drys eventuelt med frysetørret bær.
Velbekomme!!
Er du mere til hindbærsnitter, kan du finde en opskrift her.
Ingen kommentarer endnu