Chokolademousse

Hindbærtærter med hvid chokolade og lime

img_5269

Med inspiration fra Anne Au Chocolat har jeg lavet disse små hindbærtærter med hvid chokolade. Jeg har tilføjet limeskal, da jeg synes det giver en dejlig frisk smag til den ellers søde tærte. Tærterne er de sødeste, små og mest smagsfyldte tærter jeg længe har smagt. Hindbær og lime der giver en god kontrast til den søde hvide chokoladeganache og søde mørdejsbund. Det er en perfekt lille kage til eftermiddagskaffen eller til den lille dessert til gæsterne. Tærterne kræver, at du har tid til at stille dem på køl, så chokoladeganachen kan sætte sig, så lav dem evt. dagen før, hvis du skal have gæster. Det er klart en anbefalingsværdig tærte, hvis du spørger mig! Så kom du bare i gang med at lave denne herlighed!

 

Ingredienser:

(20 små tærter)

Mørdejsbund:

  • 300 g mel (gem ca. 15 g til udrulning)
  • 85 g flormelis
  • 2 tsk vaniljesuker
  • 150 g koldt smør
  • 1 helt æg
  • 1 æggeblomme

Hindbærgrød:

  • 250 g frosne hindbær
  • 50 g sukker
  • 1 tsk vaniljesukker

Hvid chokoladeganache med lime: 

  • 300 g hvid chokolade
  • 1,5 dl fløde
  • 1 tsk revet limeskal

Pynt:

  • Hvid chokolade
  • Rød skovsyre

 

Fremgangsmåde:

Mørdejsbund:

  1. Bland mel, sukker og smør i en skål og bland til dette bliver til en smuldret masse. (kan med fordel gøres i en røremaskine eller blender)
  2. Tilføj æggene og rør kun lige til dejen samler sig til en fast masse.
  3. Læg dejen på køl i ca. 3o minutter.  (her kan du eventuelt lave hindbærgrøden)
  4. Rul herefter dejen ud i 0,3 cm tykkelse og beklæd de ønskede forme med dejen.
  5. Bag tærtebundene ved 180 grader i 10-12 minutter (afhængig af ovn) eller til gyldne.
  6. Tag kagerne ud af formene og afkøl.

Hindbærgrød:

  1. Kom hindbær og sukker i en gryde og kog op i nogle minutter til sukker er smeltet og grøden er ensartet.
  2. Sæt nu hindbærgrød til afkøling.

Hvid chokoladeganache med lime: 

  1. Varm fløden til lige under kogepunktet og tilsæt limeskal.
  2. Hak chokolade i små stykker.
  3. Hæld fløden over chokoladen og lad den stå nogle sekunder inden du rører i massen.
  4. Rør forsigtigt rundt i chokolade/flødemassen til chokoladen og smeltet og du får en ensartet masse.
  5. Du kan med fordel stavblende massen, så du er sikker på, at den er helt uden klumper.

Samling af tærterne: 

  1. Fyld hindbærgrød i hver tærte, så der stadig er god plads til chokoladeganachen.
  2. Hæld chokoladeganachen oven på hindbærgrøden.
  3. Gentag med alle tærterne og stil på køl i minimum 2-3 timer – eller til chokoladeganachen har sat sig.
  4. Pynt med chokolade og rød skovsyre – eller det pynt du lige har lyst til.
  5. Server og nyd!

Velbekomme!

img_5270 img_5271

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Chokolademousse